Táncolj Te is nálunk és velünk!

Rezidance Tánccsoport » Táncolj Te is nálunk és velünk!

Ezek szerint szeretsz táncolni. Hisz egyébként nem kattintottál volna ide... No de a lényeg, hogy jó helyen jársz!

Ha esetleg már hallottál rólunk vagy láttál bennünket valahol fellépni, akkor nem kell elmesélnünk, hogy mivel is telnek a hétköznapjaink a Rezi faluházban. Azért eláruljuk Neked: heti két alkalommal táncpróbán vagyunk, ahova mindig örömmel, jókedvvel, lelkesedéssel érkezünk, no és persze egy-két el nem készített házi feladattal a nyakunkban. De minket ez nem szokott zavarni és azért még soha nem hagytunk ki táncpróbát, mert a napköziben vagy otthon nem sikerült minden házi feladatot megcsinálni. Van arra még idő a próba után is, nemde?

Valójában mi nagyon szerencsések vagyunk, mert minket nem büntetnek szüleink azzal, hogy nem mehetünk el táncpróbára, ha nincs kész a házi feladat, vagy esetleg rossz jegyet viszünk haza az iskolából. Szívük mélyén ők is tudják, hogy nem a táncpróba a "nem tanulás" oka. Ha jól belegondolunk, akkor csak egy esetben van, amikor próbát mulasztunk, az pedig az, amikor betegek vagyunk.

No, de nézzük csak a részleteket! Táncolni szeretnél nálunk és velünk? 

Hogyan is zajlanak a táncpróbák?

Bemelegítéssel kezdünk - egy komoly 20 perces bemelegítéssel -, tehát anyukádnak nem kell attól félni, hogy meghúzódik a bokád, térded, hátad, vállad és másnap nem tudsz majd iskolába menni. Tudjuk, hogy ez rossz hír abból a szempontból, hogy nem lehet lógni a suliból "sérülésre" hivatkozva, no de az egészséges táncolásnak ez az alapfeltétele. 

Aztán következik a tánclépések, ugrások, forgások, kéztartások és akrobatikus elemek gyakorlása - zene nélkül -, hogy minél szebben tudjuk majd a táncokat előadni a fellépéseken és versenyeken.

És persze egyik táncpróbán sem maradhat el a koreográfia tanulása, gyakorlása, finomítása és lélekkel, érzelemmel való megtöltése. 

Milyen hosszú egy-egy próba?

Ahhoz, hogy mindenre legyen idő, minimum egy-másfél óra szükséges. Persze ez alatt el fogsz egy kicsit fáradni, de hát nem is mozivetítésre érkezel...

Mikor is vannak a próbák? 

Jó hír anyukádnak és apukádnak, hogy nem munkaidőben kell téged a próbákra fuvarozni, hanem iskola után, heti két alkalommal. Hogy melyik napon, az attól függ, hogy hány éves vagy. 

  • Mini korcsoportosoknak (3-5éves korosztály) csak heti egy alkalommal vannak próbák - hétfőn 17.15- 18:00 óra között
  •                          6-9 éves korosztály heti két alkalommal: hétfőn 16:30- 17:15 és csütörtökön 17:15-18:00 óra között
  • Gyerek korcsoportosoknak (10 - 13 éves korosztály) heti két alkalommal: kedden és pénteken 16.30 - 18.00 óra között
  • Junior (14 - 16 éves korosztály) és ifúsági (17 éves kor felett) korcsoportosoknak: pénteken 18.00 - 20.00 óra között

Természetesen ezek az időpontok évente változnak.

És végül hol is vannak a próbák?

Rezi községben, a Faluházban. 

 

Szóval, ha érdekel, akkor gyere el anyukáddal egyik próbánkra, nézd meg élőben is és utána dönts! Ha úgy gondolod, hogy évközben már nincs bátorságod csatlakozni, akkor használd ki az alkalmat és vegyél részt a 7. Rezidance Nyári Tánctáborban!

A 2014-es évben a Tánctábor időpontja: július első két hete, korosztályoktól függően 1-1 hét. 

Érdeklődni Varga Enikőnél tudsz a 30/540-8174-es telefonszámon.