Elkezdődött a 2014/2015-os táncos évad

Hírek » Elkezdődött a 2014/2015-os táncos évad

Véget ért a nyár, volt két hét szabadság és ismét a próbateremben vagyunk. Csak most már egy kicsit többen. A Rezidance Tánccsoport taglétszáma hirtelen megugrott és közel 15 apróság csatlakozott a mini korcsoportosokhoz.

Szóval van utánpótlás :-)

Számukra egy héten egyszer van táncpróba, ahol koordinációt fejlesztő gyakorlatokat, játékos tánclépéseket tanulnak. A csoport egy része pedig elkezdi a versenyszezonra való felkészülést. Az 1. és 2. osztályosok (és egy-két nagycsoportos óvodás) egy kisebb csoportja  - akik már tavaly elkezdtek ismerkedni a koreográfia tanulás rejtelmeivel - sikerült egy ügyes mini versenycsoportot összeállítani, így a 2014/2015-os évadban már ők is részt vehetnek a versenyeken.

A gyerek korcsoportos lányokból időközben junior korcsoport lett. Furcsa, hogy a kicsi lányok megnőttek, de szerencsére ugyanolyan ügyesek maradtak, mint voltak. Persze a kiskamaszkor jelei rajtuk is látszik: szeretnek beszélgetni, viszont fegyelmezettek, szeretnek táncolni és hallgatnak rám. Ennek nagyon örülök. 

A középiskolás és egyetemista korosztály mostanra már összeolvadt, gyorsan haladnak a koreográfia tanulással, csupán a közös próbákat nehéz összeszervezni, hiszen mindenkinek már van saját élete, más városban tanul. Ennek ellenére mindig úgy szervezik programjaikat, hogy a lehető legtöbbször tudjanak táncpróbára jönni, hiszen van egy közös cél: az idei évben is az élmezőnyben maradni és felvenni a versenyt a művészeti iskolákkal. 

Sokat dolgozunk, hogy minél többször átélhessük a versenyek hangulatát és ismét örülhessünk a szép eredményeknek. 

Aki pedig céljaink elérésében segíteni tudja bármilyen módon tánccsoportunkat, megköszönjük. 

 

Varga Enikő

koreográfus, oktató