Elindult a Táncversenyek szezonja 2015-ben

Hírek » Elindult a Táncversenyek szezonja 2015-ben

Ha március elkezdődik, akkor a Rezidance tánccsoport is útra kel. A közel 5 hónapos felkészülési időszak után eljön a megmérettetések ideje.

Az idei versenyszezonra 7 koreográfiát készített a tánccsoport koreográfusa, Varga Enikő. A versenyeken több, mint 50 fővel vesznek részt, három korcsoportban (mini, gyerek és felnőtt korcsoportban).

Márciusban három hétvégén is versenyen vettek részt a lányok és a fiúk: Veszprém, Zalaegerszeg, Győrszentiván. A tánccsoport nagyon szépen vette az első akadályokat, az eredménylista magáért beszél:

  • Veszprém -Nemzetközi Connector Táncfesztivál: 1 ezüst és 3 bronzérem
  • Zalaegerszeg – Press Dance Táncverseny: 4 arany, 3 ezüst + Különdíjat kapott a gyerek korcsoportosok Vidám csajok c. koreográfiája
  • Győrszentiván Magyar Látványtánc Szövetség Területi Kvalifikáció: 4 arany, 2 ezüst, 1 bronzérem

A versenyszezon még javában tart és a csoport vezetői remélik, hogy az április, május is tartogat még szép élményeket, boldog mosolyokat a dobogón. A táncpróbákon most már a finomításoké a főszerep, hogy az érmek még fényesebben csillogjanak a táncosok nyakában a zalaszentgróti és a sümegi táncversenyen, valamint a Magyar Látványtánc Szövetség Országos Bajnokságán és remélhetőleg az Európa Bajnokságon is.

A táncosok és a csoport vezetői (Vargáné Erika és Enikő) sokat tesznek azért, hogy előteremtsék a nevezési díjakat és az utazási költségeket. Ehhez természetesen a támogatók és a szülők segítsége is kell és azok a meghívások, amelyek a környékbeli településekről, szállodákból érkeznek.