Az Országos Bajnokságon "A" kategóriában is "fényeskedtünk"

Hírek » Az Országos Bajnokságon "A" kategóriában is "fényeskedtünk"

Sikeresen vette az akadályt a Rezidance tánccsoport a máj. 16-i hétvégén Budapesten megrendezett Magyar Látványtánc Szövetség Országos Bajnokságán.

A verseny kihívás és egy újfajta megmérettetés volt a táncosok számára, hiszen a zsűri a tavaszi Területi Bajnokság után a koreográfiák egyedisége és a magas színvonalú előadásmódja miatt 8 koreográfiából 5 koreográfiát átsorolt a hobbi „B” kategóriából a magasabb szintű „A” kategóriába.

A Magyar Bajnokság kétnapos maratoni versenye mindenki számára hozott örömet. Pénteken zajlottak a „B” kategóriás versenyek, amelyet 3 aranyéremmel zártak a táncosok. A gyerek kategóriában a „Sámántánc” toronymagasan végzett az első helyen, mint ahogy a junior korcsoportosok „Tavaszi szél” c. koreográfiája és a felnőtt korosztály musical kategóriában indult Táncoló kalapok c. tánca is aranyérmet szerzett.

Szombaton volt az „A” kategória versenynapja, ahol a művészeti iskolák, neves táncstúdiók között kellett helyt állni a Rezidances lányoknak. A gyerek korcsoportban disco, modern tánc és show tánc kategóriákban indult versenyszámok mindegyike dobogós helyezést ért el. Nagy versenyben valóban öröm volt a győzelem, hisz az eredményhirdetésen egy aranyérmet („Menekülj, ha tudsz”) és két ezüstérmet („Imádom” és a „Csak csajok” c. koreográfia) akasztottak a 9-12 éves korosztályos lányok nyakába. A helyezéseken kívül nagy elismerés továbbá az, hogy gyerek kategóriában a csoportok közül a Rezidance tánccsoport kapta az egyetlen különdíjat.

Az „A” kategóriás felnőtt korcsoportban indult lányok a késő esti - mondhatni éjszakai órákban - léptek a színpadra. Az „Utolsó csepp víz” c. koreográfiát teljes átéléssel adták elő a lányok, melynek meg is lett az eredménye: aranyérem, így a lányok a profi tánccsoportokat is megelőzve a dobogó legfelső fokára állhattak. A „Gyász” című koreográfia egy igazán erős mezőnyben a 7. helyezést érte el.

A két nap fárasztó volt a táncosok számára, az elért eredmények azonban mindenért kárpótolták őket. A versenyszezonban még egy hazai verseny van hátra, a Sümegi Dunántúli Táncverseny, majd az MLTSZ Európa Bajnoksága, ahova a junior és felnőtt korcsoportos lányok utaznak ki Erdélybe a Rezidance tánccsoportból.

 

A versenyen készült képeket a KÉPEK mappában tekinthetitek meg.